Yleisiä kysymyksiä työhaastatteluista

Työhaastattelussa kysytään monia yleisiä kysymyksiä. Näiden yleisten kysymysten tarkoituksena on joko selvittää, onko sinulla etsimäsi taidot, tai löytää jotain, mitä sinulla ei ehkä ole. On tärkeää, että tiedät, mitä voit odottaa ja miten vastata näihin kysymyksiin, jos haluat pärjätä haastattelussa. Alla on lueteltu joitakin yleisimpiä kysymyksiä, joita ihmisiltä kysytään työhaastattelussa. Näitä kysymyksiä voivat esittää monenlaiset työnantajat, ja niitä tulisi käyttää ohjeena, jotta et näyttäisi huonolta tai valmistautumattomalta.

Sinulta tullaan todennäköisesti kysymään paljon kysymyksiä aiemmista työkokemuksistasi, ja tämä on luultavasti eniten kysytty kysymys. Aiemmista työpaikoista voi saada tietoa siitä, kuinka vastuuntuntoinen olet ja onko sinulla itseluottamusta, jota muut etsivät. Muita kysymyksiä, joita sinulta saatetaan kysyä, ovat muun muassa, mitä teit edellisessä työssäsi, mistä pidit eniten edellisessä työssäsi ja mitä haasteita tai erityistehtäviä jouduit kohtaamaan. Työnantaja voi myös haluta tietää, mitä asioita teit hyvin edellisessä työssäsi ja miten ratkaisit ongelmia. On tärkeää muistaa, että näillä kysymyksillä pyritään vain selvittämään, onko sinulla oikeat ominaisuudet ja pätevyys.

Monet ihmiset ajattelevat, että heidän pitäisi vain mennä haastatteluun ja antaa työnantajan kysyä kaikki tarvittavat kysymykset. Tämä on yksi pahimmista asioista, joita voit tehdä, koska se osoittaa, että et ole valmistautunut ja että et kunnioita palkkaavaa johtajaa. On ihan OK sanoa, että tiedät lähes kaiken yrityksestä, johon haet. Olisi kuitenkin paljon parempi, jos valmistautuisit ja kysyisit kysymyksiä vähintään päivää etukäteen.

Yksi yleisimmistä työhaastattelussa esitetyistä kysymyksistä on, mitä etsit. On itse asiassa monia eri syitä, miksi joku saattaa etsiä työtä. Sinun pitäisi olla hyvin rehellinen työnantajalle ja kertoa hänelle tarkalleen, miksi haluat työpaikan ja mitä yrityksen on mielestäsi tehtävä parantaakseen toimintaansa. Kun kerrot, kerro tarkkaan, mitä toivot saavuttavasi ja miksi.