Työhaastattelun seuranta

Työhaastattelujen seuranta

Työhaastattelujen paras jatkotoimi on sähköpostin lähettäminen. Riippumatta siitä, onko sähköpostiviestisi lyhyt vai pitkä, varmista, että siinä ilmaiset kiitollisuutesi haastattelijan käyttämästä ajasta. Mainitse, kuinka paljon nautit haastattelusta, ja toista, että olet kiinnostunut tehtävästä. Seurantasähköpostisi tulisi päättää lämpimään kiitokseen.

Hakijat, jotka ottavat yhteyttä työnantajiin työhaastattelujen jälkeen, menestyvät todennäköisemmin, koska työnantajat kiinnittävät huomiota haastatteluissa saatuun palautteeseen.

Mainonta

Paras tapa jatkaa työhaastattelun jälkeen on kertoa palkkaavalle yritykselle, että olet kiinnostunut tulevasta työpaikasta.

Työhaastattelun seurantasähköposti on sähköposti, jonka työnhakija lähettää työnantajalle heti työhaastattelun jälkeen. Näiden sähköpostiviestien pitäisi olla ehdokkaille viimeinen mahdollisuus osoittaa palkkaavalle johtajalle, miksi heidät pitäisi valita tehtävään. Seurantasähköpostin ei ole tarkoitus olla myyntipuhe, vaan pikemminkin tapa, jolla hakijat voivat kiittää palkkaavaa organisaatiota heidän käyttämästään ajasta.

Kun lähetät sähköpostia työhaastattelun jälkeen, ole aina ammattimainen ja itsevarma, älä kerskaile ja liioittele. Muista siis olla kohtelias ja empaattinen, mutta älä ole päällekäyvä. Ole kohtelias, esittäydy ja mainitse jotain, mistä keskustelitte haastattelun aikana. Varmista, että korostat keskustelun myönteisiä puolia. Muista myös kiittää työnantajaa ajasta.

Älä kuitenkaan mene liian pitkälle sähköpostisi sisällön kanssa. Lyhyt ja siisti seurantasähköposti lisää huomattavasti todennäköisyyttä, että työnantaja ottaa työhakemuksesi huomioon.

Ehdokkaat, jotka ottavat yhteyttä työnantajiin, menestyvät todennäköisemmin, koska työnantajat kiinnittävät huomiota haastatteluissa saatuun palautteeseen. Tämä voi auttaa lisäämään mahdollisuuksiasi.

Mainonta

Aiheeseen liittyvät Virat