Työhaastattelun Dos ja Don’ts

Työhaastattelut voivat olla hektisiä. Kun niin moni hakija kilpailee yhdestä työpaikasta, on hyvin helppoa lipsahtaa ja tehdä virhe, joka voi maksaa unelmiesi työpaikan. Seuraavassa on joitakin työhaastattelun ohjeita ja kieltoja, joiden avulla saat unelmiesi työpaikan. Lue ne, ymmärrä ne ja ota ne käyttöön.

Pukeudu näyttävästi. Varmista aina, että päällysvaatteet ovat puhtaat, silitetyt ja edustavat. Istu suorassa, jalat mukavasti ristissä. Näin vältyt nykimiseltä ja säilytät katsekontaktin. Kysy usein kysymyksiä työhaastattelun aikana.

On tärkeää säilyttää katsekontakti haastattelijaan koko työhaastattelun ajan. Ole ystävällinen, mutta pysy koko ajan ammattimaisena. Älä koskaan nojaa taaksepäin tai katso poispäin haastattelijasta. Kysy kuitenkin tarvittaessa kysymyksiä nojautumalla hieman eteenpäin, kuten ”Käydään vielä kerran läpi joitakin työn vaatimuksia” tai ”Kerro minulle tilanteesta, jossa…”.

Kun vastaat sinulle esitettyihin kysymyksiin, mieti vastaustasi ja sitä, miltä se kuulostaa kuulijan mielestä. Käytä sopivaa jargonia ja varmista, että kuulostat asiantuntevalta ja kokeneelta. Varmista, että sinulla on kaikki faktat ja todisteet ennen kuin puhut. Jos sinulla on työhistoriaa, sitä on syytä korostaa. Jos etsit tiettyä työpaikkaa, nämä tiedot on lueteltava erikseen. Noudattamalla näitä työhaastattelun ohjeita ja kieltoja varmistat, että kuulostat mahdollisimman valmistautuneelta.

On tärkeää säilyttää luja asento. Tämä osoittaa, että olet sitoutunut tiukasti työhön, ja osoittaa haastattelijalle, että olet tietoinen työtehtävistä ja osaat toimia niiden suhteen oikein. Rennon asennon säilyttäminen voi olla aluksi vaikeaa, mutta se onnistuu harjoittelemalla. Seuraamalla näitä työhaastattelun ohjeita ja kieltoja varmistat, että haastattelija huomaa merkittävän eron ulkonäössäsi ja käytöksessäsi.