Työhaastattelukysymykset, joita työnantaja voi kysyä.

Työhaastattelukysymykset

Työhaastattelukysymykset ovat erittäin tärkeitä. Niiden tarkoituksena on joko testata hakijan teknisiä tai analyyttisiä taitoja tai testata hänen luonnettaan, arvojaan ja tapojaan. Niiden pitäisi saada ehdokas puhumaan, ilmaisemaan ajatuksiaan ja toivottavasti ilmaisemaan parhaat mahdolliset ominaisuutensa ja ominaispiirteensä.

Esimerkkejä:

Missä näet itsesi 3-5 vuoden kuluttua?

Paras tapa vastata kysymykseen on keskittyä siihen, mitä toivot saavuttavasi tehtävässä. Kuvaile, miten aiot saavuttaa nämä tavoitteet tulevina vuosina. Selitä, miten ne auttavat sinua urallasi ja työsuorituksessasi ja miten ne hyödyttävät työnantajaa. Kunhan vastauksesi on realistinen, voit olla varma, että se tekee työnantajaan hyvän vaikutuksen.

Mitkä ovat tulevaisuuden tavoitteesi?

Pitkän aikavälin tavoitteidesi tulisi olla linjassa yrityksen tavoitteiden kanssa. Paras tapa vastata tähän kysymykseen on keskittyä urapolkuusi ja siihen, miten aiot saavuttaa sen. Varmista, että keskityt nykyiseen tehtävään, jota haet, ja osoita, että olet valmis ottamaan uusia tehtäviä ja vastuualueita esimerkiksi laajentaaksesi tietämystäsi ja altistumistasi.

Mitkä ovat palkkatoiveesi?

Työnantajat haluavat tietää, mitkä ovat palkkatoiveesi haettavassa työpaikassa ja pystyvätkö he työnantajina täyttämään ne kokemuksesi, koulutuksesi ja taitojesi perusteella.

Ymmärrätkö työnkuvauksen?

Kysymyksen pääpointti on, että työnantaja haluaa tietää, pystyykö hakija ymmärtämään työnkuvauksen ja siihen liittyvät tehtävät ja vaatimukset. Työnantaja pyytää yleensä hakijaa selittämään kykynsä tehdä työtä kolmessa yksinkertaisessa kohdassa:

Pystytkö suorittamaan tehtävät?

Mitkä ovat tavoitteesi ja miten aiot saavuttaa ne?

Miten onnistut tässä tehtävässä?

Muista, että työnkuvaukset eivät kata kaikkia tehtävän yksityiskohtia. Työnantaja haluaa tietää, että olet kiinnostunut tehtävästä, joten kysy mahdollisista vaatimuksista, joita et ole ehkä huomannut. Kyselemällä osoitat myös, että olet kiinnostunut tehtävästä.