Työhaastattelukysymykset ja vastaukset

Työhaastattelukysymykset ja vastaukset

Työhaastattelukysymykset ja vastaukset, valmistautumalla voit saada parhaan mahdollisen tuloksen. Seuraavista esimerkkikysymyksistä ja -vastauksista näet, miten tarkoituksena on osoittaa työnantajalle, että olet tehnyt kotiläksysi etkä vain hakenut työpaikkaa ilman riittävää tietoa.

Etsi mahdollisia vastauksia kysymyksiisi kysymällä itseltäsi:

Olenko motivoitunut?

Jos olet menossa haastatteluun, muista, että sinulla on oltava motivaatio työtä varten! Työnantaja haluaa, että olet motivoitunut työstäsi. Tämä tarkoittaa, että sinun pitäisi puhua haastattelussa pitkään motivaatiostasi. Joitakin tärkeitä kysymyksiä, joita sinun tulisi kysyä, ovat esimerkiksi seuraavat: Miten tunnistat ongelmat tai alueet, joihin suhtaudut intohimoisesti?

Onko minulla tarvittava pätevyys työhön?

Jos työpaikkailmoituksessa on jotain, mitä et osaa tehdä, mieti sitä:

  • Miten pärjäisin hyvin juuri tässä tehtävässä?
  • Miten eroaisin toisesta työntekijästä?
  • Mitä minun on parannettava?
  • Mitä muuttaisin itsessäni, jotta olisin parempi ehdokas tehtävään?

Tarkoituksena on antaa työnantajalle käsitys siitä, millainen olet ja erityisesti millä aloilla voisit parhaiten menestyä.

Mitkä ovat vahvuuteni ja heikkouteni?

Sinun on tiedettävä vahvuutesi ja heikkoutesi suhteessa haettavaan työpaikkaan. Vastaamalla tähän kysymykseen sinulla on hyvät edellytykset kilpailla muiden hakijoiden kanssa.

Miten löydät parhaat mahdolliset vastaukset näihin kysymyksiin?

Kysy itseltäsi kysymyksiä, jotka voivat vaikuttaa haastattelun lopputulokseen. Lisäksi sinun on syytä hankkia tietoa avoimesta työpaikasta ja yrityksestä, johon olet hakemassa. Kaikesta tästä on hyötyä, kun valmistelet vastauksiasi työnantajan kysymyksiin.