Työhaastattelujen aikana

Mainonta

Ole valmis

Saadaksesi täydellisen työhaastattelun tietyssä yrityksessä sinun on ensin pohdittava uratavoitteitasi, vahvuuksiasi, heikkouksiasi, viestintätaitojasi ja monia muita asioita ennen haastattelua, sen aikana ja jopa sen jälkeen. Haastattelun aikana sinun on vastattava useisiin tavallisiin kysymyksiin, joita työnantajat saattavat esittää sinulle.

Työnantajat etsivät ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita siitä, mitä heillä on tarjota. Lisäksi voit jopa osoittaa, että olet halukas oppimaan lisää heidän yrityksestään ja pohtimaan heidän kulttuuriaan ja sitä, mitä yritys tarjoaa. On siis tärkeää muistaa tehdä muistiinpanoja, kuunnella tarkkaan ja kysellä paljon.

Olemme koonneet yhteen useita käytännön vinkkejä siitä, miten voit esiintyä työhaastattelussa, jotta voit osoittaa työnantajille, että olet paras ehdokas tehtävään.

Mainonta

TARKISTUSLUETTELO

Jos mietit, mitä pitää muistaa työhaastattelussa, tarkista tarkistuslistasi, sillä siitä on hyötyä työhaastattelun aikana. Työhön liittyvä tarkistuslista voi auttaa sinua saamaan haluamasi työpaikan.

Haastattelijan kysymyksillä pyritään löytämään vastaukset, jotka auttavat yritystä päättämään, kannattaako hakijaa palkata ja kehittää edelleen.

Kun sinulta kysytään kysymys, mieti muutaman sekunnin ajan, mitä haluat sanoa. Vastauksessasi on suhteutettava vahvuutesi, taitosi ja saavutuksesi yrityksen tarpeisiin.

Kun vastaat kysymyksiin, puhu selkeästi ja itsevarmasti. Vastauksen on oltava lyhyt, ytimekäs ja selkeästi muotoiltu.

Anna mahdollisuuksien mukaan konkreettisia esimerkkejä. Kerro meille aiemmista suorituksistasi suhteessa yrityksen etsimiin taitoihin.

Muistiinpanojen tekeminen haastattelun aikana on välttämätön taito. Se ei ainoastaan osoita kiinnostusta työtä kohtaan, vaan myös kykyäsi keskittyä käsillä olevaan tehtävään. Vältä kuitenkin kirjoittamasta kaikkea muistiin vain siksi, että luulet voivasi unohtaa jotain.

Muista, että tämä on kaksisuuntainen keskustelu. Jotta keskustelu sujuisi hyvin, sinun on myös esitettävä kysymyksiä.

TYÖPAIKKAKESKUSTELUT

Lue alta lisää tietoa onnistuneeseen työhaastatteluun tarvittavista tekniikoista.

Mainonta

vinkkejä työhaastatteluun

Lisää vinkkejä, kysymyksiä ja vastauksia työhaastatteluun