Työhaastattelu – miksi meidän pitäisi valita sinut?

Haastattelun vastaukset – miksi meidän pitäisi valita sinut?

Mitä vastata, kun työhaastattelussa kysytään: Miksi meidän pitäisi valita sinut? Tässä kysymyksessä keskitytään hakijan aiempaan työkokemukseen, ja vastauksen löytäminen voi olla vaikeaa, jos sinulla ei ole aiempaa tietoa yrityksestä tai tehtävästä. Jos olet aiemmin työskennellyt vastaavassa tehtävässä, korosta avaintaitojasi ja saavutuksiasi osoittaaksesi, että olet ainutlaatuisen pätevä tehtävään. Tämä auttaa sinua erottumaan muista hakijoista ja myymään taitosi yritykselle.

Muista korostaa arvoasi työnantajalle ja anna esimerkkejä vahvuuksistasi ja muista taidoistasi.

Mainonta

Mikä on sinun etusi?

Jos olet työhaastattelussa, työnantaja on jo nähnyt hakemuksesi ja ansioluettelosi. Sinun ei siis tarvitse käsitellä näitä ominaisuuksia yksityiskohtaisesti. Hän on jo todennut, että sinulla on työn edellyttämä pätevyys, ja jos et olisi täyttänyt näitä vaatimuksia, sinua ei olisi kutsuttu haastatteluun. Puhu sen sijaan niistä erityisistä eduista, joita voit tuoda yritykselle. Kun kerrot taustastasi ja taidoistasi, yritä tehdä vastauksestasi mahdollisimman mielenkiintoinen.

Mistä aloittaa?

Jos et ole varma, mistä aloittaa, yritä muistaa keskittyä niihin taitoihin, joita työnantaja haluaa, sekä ominaisuuksiin, jotka tekevät sinusta hyvän ehdokkaan tehtävään. Jos yritys esimerkiksi etsii uutta osastopäällikköä, mainitse jokin konkreettinen esimerkki aiemmista saavutuksistasi, jotka osoittavat, kuinka intohimoisesti suhtaudut alaan.

Ole tarkka

Kerro vastauksessasi tarkat tiedot pätevyydestäsi, kokemuksestasi ja menestyksestäsi. Muista korostaa arvoasi työnantajalle ja anna esimerkkejä vahvuuksistasi ja muista taidoistasi. Viime kädessä tämä kysymys auttaa sinua selvittämään, missä vaiheessa haastattelua olet. Hyvän vastauksen avulla sinut palkataan. Muista, että mitä merkityksellisempiä vastauksesi ovat, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on saada haluttu työpaikka.

Mainonta

Aiheeseen liittyvät Virat