Työhaastattelu mikä motivoi sinua?

Kysymyksiä työhaastatteluun ”Mikä sinua motivoi?”

Yksi tärkeimmistä kysymyksistä, joihin sinun on valmistauduttava työhaastattelua varten, on: ”Mikä sinua motivoi?”. Kysymys on eräänlainen avoin kysymys, sillä siinä hakijaa pyydetään miettimään sekä intohimojaan että sitä, miksi työ, johon hän hakee, vastaa niitä läheisesti.

Työpaikan hakemisen motiivisi pitäisi olla linjassa taitojesi, lahjojesi, kiinnostuksen kohteidesi ja intohimojesi kanssa.

Mainonta

Löydä motivaatiosi

Kun työnantaja etsii oikeaa hakijaa, näihin kysymyksiin vastaaminen voi auttaa hakijaa muotoilemaan vastauksensa työnantajalle. Mitä rehellisemmin ja vilpittömämmin pystyt vastaamaan, sitä paremmin pärjäät haastattelussa. Seuraavassa on muutamia kysymyksiä, jotka voivat auttaa sinua ymmärtämään motivaatiotasi.

Mikä sinua motivoi?

Jokainen yksilö on ainutlaatuinen, ja hänen työnsä edustaa hänen ainutlaatuista kutsumustaan. Näin ollen jokaisen henkilön vastaus tähän kysymykseen on ainutlaatuinen, eikä sen pitäisi olla ”yksi koko sopii kaikille”.

Miksi haluat tehdä tätä työtä?

Työpaikan hakemisen motiivisi tulisi olla linjassa taitojesi, kykyjesi, kiinnostuksen kohteidesi ja intohimojesi kanssa.

Mitkä ovat motivaattorini?

Vastauksessa haastattelukysymykseen olisi lueteltava tärkeimmät motiivit, joiden vuoksi haet työpaikkaa. Tämä luettelo auttaa sinua kehittämään motivoivan ”raamatun”, joka ohjaa sinua saavuttamaan tavoitteesi menestyksekkäästi. Se toimii myös jatkuvana apuvälineenä, kun etsit uusia työpaikkoja ja asetut niihin.

Mikä siis motivoi sinua?

Kukin perusarvoistasi voi olla toimintasi liikkeellepaneva voima. Sinua voi motivoida tarve kuulua joukkoon, saada selkeät tavoitteet, tuntea itsesi tyydytetyksi, tulla ymmärretyksi, tulla arvostetuksi tai nauttia työskentelystä muiden kanssa.

Miten voit tietää, mikä sinua motivoi?

Tee luettelo kaikista asioista, jotka tekevät sinut onnelliseksi. Kun olet luetellut ne monet elämäsi osa-alueet, jotka tyydyttävät sinua eniten, ainoa jäljellä oleva vaihe on miettiä, miten voit tehdä näistä asioista sinulle tärkeämpiä.

Pysyäksesi erittäin motivoituneena sinun on kuitenkin aina tasapainotettava halu tehdä sitä, mikä on sinulle tärkeää, ja halu tehdä sitä, mikä auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi.

Yksi tehokkaimmista kysymyksistä, jonka voit esittää itsellesi, on: ”Mitä minä rakastan tehdä?” Jos rakastat keskeisiä intohimojasi, saat inspiraatiota siitä, mikä motivoi sinua eniten. Tärkeintä on, että käytät edelleen keskeisiä motivaattoreitasi ohjenuoranasi, kun teet päätöksiä siitä, mitä tehdä seuraavaksi – ja mikä tärkeintä, miten saavuttaa tavoitteesi.

Mainonta

Aiheeseen liittyvät Virat