Kuinka kuvata itseäsi työhaastattelussa

Nykyään monet haastatteluissa esitetyistä kysymyksistä voidaan melkein tiivistää yhteen kysymykseen: ”Kuka sinä olet?” Nykypäivän työnantajat ovat tulleet hyvin tarkkoiksi sen suhteen, mitä he hakijoissaan etsivät, koska he ovat ymmärtäneet, että heidän on oltava valikoivampia valintansa suhteen.

Kun mietit, miten kuvailla itseäsi palkkaavalle johtajalle, on syytä pitää mielessä useita asioita. Se, että luotat kykyihisi, ei tarkoita sitä, että sinun on kehuskeltava. Se tarkoittaa vain sitä, että tunnistat kykysi ja olet tietoinen siitä, että ne ovat merkityksellisiä työn kannalta. Kun puhut palkkaavalle esimiehelle tai kirjoitat hänelle, on tärkeää olla mahdollisimman rehellinen. Rehellisyys on paras tapa toimia.

Jos et tiedä, miten kuvailla itseäsi, kiteytä pätevyytesi yhdellä lauseella: ”Olen hyvä myyjä.” Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten kuvailla itseäsi haastattelijalle.

Tiimipelaaja on myös ominaisuus, joka osoitetaan haastattelussa. Tiimipelaajana toimiminen osoittaa, että olet valmis asettamaan muiden tarpeet omiesi edelle. Tämä voi auttaa sinua tulemaan toimeen tiimisi muiden jäsenten kanssa ja auttaa sinua saamaan unelmiesi työpaikan. Ota siis nämä tekniikat käyttöön, kun menet työhaastatteluun.

Onnea matkaan