Luettelo heikkouksista työhaastattelussa

Luettelo työhaastattelun heikkouksista

On tärkeää valita heikkoudet huolellisesti ja korostaa niitä mahdollisuuksien mukaan myönteisellä tavalla. Työhaastatteluun laadittavassa heikkouksien luettelossa olisi keskityttävä taitoon, jossa olet hyvä. Usein nämä eivät ole taitoja vaan tapoja. Ihannetapauksessa valitset luettelostasi heikkouden, joka ei ole kriittinen työhaastattelusi kannalta. Voit myös mainita, millä tavoin olet voittanut tämän heikkouden, jos se on tarpeen.

Työhaastatteluun laadittavassa heikkouksien luettelossa olisi keskityttävä taitoon, jossa olet hyvä. Usein nämä eivät ole taitoja vaan tapoja.

Mainonta

Toinen heikkouteni on stressaantuminen, kun määräaikoja ei noudateta. Työnantajat arvostavat ihmisiä, jotka arvostavat määräaikoja ja pyrkivät saamaan projektit valmiiksi ajallaan. Keskity heikkouksien luettelossa siihen, miten olet käsitellyt heikkouksia aiemmin ja miten aiot käsitellä niitä tulevaisuudessa. Jos ujostelet puhua heikkouksistasi, muista mainita esimerkkejä vahvuuksistasi. Sinun pitäisi myös tehdä selväksi, että avun pyytäminen on vahvuus.

Jos esimerkiksi tiimityöskentely on heikkoutesi, liitä mukaan esimerkki tilanteesta, jossa jouduit delegoimaan tehtävän toiselle työntekijälle. Tämä osoittaa palkkaavalle tiimille, että ymmärrät tiimityöskentelyn merkityksen. On tärkeää korostaa vahvuuksiasi ja suunnitelmiasi heikkouksien parantamiseksi. Jos et ole varma, miten voit parantaa heikkouksiasi, keskustele niistä työnantajasi kanssa. Varmista kuitenkin, ettet vaikuta liian ylimieliseltä.

On myös hyvä strategia käyttää heikkouksia itseluottamuksen lähteenä. Jos olet ujo tai itseluottamusta vailla, on parempi jakaa vahvuutesi rekrytoivan johtajan kanssa kuin pitää heikkoutesi piilossa. Lisäksi on parempi mainita vahvuutesi ja välttää heikkouksiesi mainitsemista.

On tärkeää olla rehellinen heikkouksistasi, kun otat ne esille työhaastattelussa. Olivatpa ne sitten heikkouksiisi liittyviä, se on positiivinen piirre, joka osoittaa, että olet tiimipelaaja. Heikkoutesi on tilaisuus näyttää potentiaalisi. Jos et ole tarpeeksi itsevarma sanoaksesi sitä haastattelussa, sinua saatetaan pitää ylimielisenä tai aliarvioituna. Jos esimerkiksi itsetuntosi on heikko, et ehkä uskalla puhua puutteistasi.

Mainonta

Aiheeseen liittyvät Virat