Hakemus, mitä voin tehdä?

Mitä voin tehdä hakemuksessa?

Hakemusta kirjoittaessasi mieti: mitä voin tuoda mukanani, mikä auttaa työnantajaa arvioimaan sinut parhaiten sopivaksi tähän tehtävään? On aina hyvä idea korostaa taitojasi ja kokemustasi alalta. Korosta vastauksessasi asiaankuuluvaa osaamistasi ja pätevyyttäsi ja muista sisällyttää mahdollisuuksien mukaan konkreettisia esimerkkejä työstäsi.

Jos esimerkiksi haet ohjelmistosuunnittelijan työtä, voit keskittyä teknisiin taitoihisi ja kokemukseesi. Pidä hakemuksesi tiiviinä ja ytimekkäänä.

Mieti, mitä yritys tarvitsee ja miten voit edistää sen menestystä.

Mainonta

Kun kirjoitat vastausta, yritä välttää itsekeskeistä ”En voi kuvitella työskenteleväni missään muualla!” -lähestymistapaa. Mieti, mitä yritys tarvitsee ja miten voit edistää sen menestystä. Älä kerro esimerkkejä, joilla ei ole mitään tekemistä työpaikan kanssa, ja vältä epäolennaisten taitojen ja kokemuksen jakamista. Vastauksesi on keskityttävä haettavaan työpaikkaan. Sisällytä mukaan konkreettisia esimerkkejä ja yksityiskohtia, jotka voivat auttaa yritystä saavuttamaan tavoitteensa.

Kuvailkaa sitten hakemaanne tehtävää. Kerro, miksi olet kiinnostunut tehtävästä ja miten kuulit siitä. Luettele vahvimmat taitosi ja kokemuksesi ja selitä, miten olet hankkinut ne. Viittaa sitten ansioluetteloosi ja kerro lukijalle, mitä haluat tehdä seuraavaksi. Näin he tietävät, että olet käyttänyt aikaa hakemuksen tekemiseen. Älä unohda kiittää heitä hakemuksesi lukemisesta!

Kun kirjoitat hakemusta, muista, että tavoitteesi on myydä taitojasi ja kykyjäsi. Hakemuksesi on tilaisuus osoittaa, että pystyt työskentelemään hyvin tiimissä ja tuottamaan lisäarvoa. Vaikka et voi valehdella osaamisestasi tai kokemuksestasi, varmista, että hakemuksesi kuvastaa yksilöllisyyttäsi ja persoonallisuuttasi. Pysy ammattimaisella puolella sen sijaan, että valehtelet, sillä se vain haittaa mahdollisuuksiasi saada työpaikka.

Kun kirjoitat hakemusta, varmista, että käytät vakiotyyliä. Vaikka on tärkeää olla tiivis ja ammattimainen, on tärkeää ilmaista persoonallisuuttasi. Kirjeesi erottuu edukseen, kun se sisältää mielenkiintoisia yksityiskohtia, jotka osoittavat arvosi. Ole kuitenkin varovainen: kirjeesi on kerrottava tarina, joka liittyy hakemaasi työpaikkaan.

Mainonta

Aiheeseen liittyvät Virat