Hakemus, miksi haen työtä?

Hakemus, miksi haen työtä?

Hakemuksessa voi olla vaikea vastata kysymykseen ”miksi haen tätä työtä”. Tämä kysymys esitetään varmasti riippumatta siitä, millaista työpaikkaa haet. Vaikka yleisiä vastauksia voi käyttää paljon, on parasta olla tarkempi. Aloita tekemällä luettelo kaikista vaatimuksista ja merkitse muistiin ne, jotka vastaavat taitojasi. Korosta sitten näitä taustasi osa-alueita ja liitä mukaan esimerkkejä aiemmista töistäsi.

Mieti uratavoitteitasi ja sitä, miksi haluat juuri tähän tehtävään.

Mainonta

Kun vastaat tähän kysymykseen, pidä mielessäsi haettavan työpaikan erityispiirteet. Mieti kokemustasi vastaavassa tehtävässä sekä yrityksen kulttuuria. Jos kyseessä on johtotehtävä, kerro kyvystäsi johtaa muita ja rakentaa vahvoja suhteita. Kun puhutaan palkasta ja eduista, älä ole liian epämääräinen tai liian myönteinen.

Jotta et kuulostaisi kevytmieliseltä, yritä analysoida työnkuvausta. Vahva vastaus osoittaa, että olet tutkinut yritystä ja työpaikkaa. Hyvässä vastauksessa olisi keskityttävä tehtävän edellyttämiin taitoihin. Myös yrityskulttuuri voi vaikuttaa vastaukseen, joten tutki sitä etukäteen. Jos mahdollista, yritä vastata kysymykseen ikään kuin olisit jo töissä ja olisit jo aloittanut työnteon.

Kerro meille, miksi suhtaudut työhön intohimoisesti.

Vastaus kysymykseen ”Miksi haen tätä työtä?”. olisi perustuttava kokemukseesi, yritystä koskevaan tietämykseesi ja kiinnostukseesi tehtävää kohtaan. Jos vastaat epämääräisesti, vaikutat valmistautumattomalta ja epärehelliseltä. Varmista sen sijaan, että vastauksestasi käy ilmi, että olet tutkinut asiaa ja pystyt hoitamaan työn. Kerro rehellisesti motiiveistasi, sillä työnantaja haluaa palkata henkilön, joka on todella innostunut tehtävästä.

Itse kysymyksen lisäksi vastauksen kysymykseen ”miksi haen tätä työtä” pitäisi olla yrityskohtainen. Työnantaja haluaa tietää, mikä on intohimosi ja mikä hyödyttää häntä. Kun sinulla on selkeä tarkoitus mielessäsi, voit erottua joukosta. Jos haastattelija kysyy tämän kysymyksen sähköpostitse tai puhelimitse, on tärkeää olla tarkka.

Tämä kysymys on erinomainen tilaisuus myydä itseäsi työnantajalle. Muista sisällyttää esimerkkejä aiemmista onnistumisistasi kontekstin luomiseksi. Jos olet esimerkiksi työskennellyt sosiaalisen median startup-yrityksessä, olet ehkä saanut inspiraatiota yrityksen missiosta. Jos olet työskennellyt toimistoympäristössä, lähestymistapasi voi olla erilainen, esimerkiksi henkilökohtaisempi ja vähemmän liiketoimintakeskeinen ympäristö.

Mainonta

Aiheeseen liittyvät Virat