CV mitä sen pitäisi sisältää?

CV mitä sen pitäisi sisältää?

Ansioluettelosi otsikossa on oltava nimesi ja yhteystietosi. Muista mainita puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi, jos se on tarpeen. Täydellistä osoitetta ei tarvitse ilmoittaa, riittää, että ilmoitat asuinpaikkakuntasi. Kaupunki on sopivampi mainita kuin koko osoite. Mitä ansioluettelon pitäisi siis sisältää?

Henkilökohtainen profiili on ansioluettelosi tärkein osa. Siinä esitetään lyhyt yhteenveto siitä, kuka olet ja mitä etsit uudelta työpaikalta.

Mainonta

Henkilökohtainen profiili

CV:n tärkein osa on henkilökohtainen profiili, joka tunnetaan myös nimellä uratavoitteesi tai henkilökohtainen selvitys. Se on lyhyt kappale, joka on nimesi alla ja jossa kerrotaan lyhyesti, kuka olet ja mitä etsit uudelta työpaikalta.

Asettelu

Ansioluettelosi on oltava helppolukuinen. Valitse fontti, jossa ei ole serif-fontteja, ja pidä fonttikoko riittävän pienenä, jotta työnkuvaus on luettavissa. Käytä luettelopisteitä tiivistämään tehtävät, taidot ja saavutukset kussakin tehtävässä. Viimeisimmän työpaikan tulisi olla ansioluettelossasi eniten tilaa vievä. Tämä osoittaa työnantajalle viimeaikaisen kokemuksesi. Vanhemmat työpaikat voidaan jättää pois ansioluettelosta, jos ne eivät vaadi yhtä yksityiskohtaisia tietoja.

Yleiskatsaus

Jos haet työtä tietyllä alalla, sinun on hyvä lisätä ansioluetteloosi kohta, jossa luetellaan koulutuksesi, kokemuksesi ja muut asiaankuuluvat pätevyytesi. Taitosi voivat auttaa sinua saamaan työpaikan, joten mainitse ne. Voit esimerkiksi mainita kielitaitosi ja edistyneet tietokoneohjelmista saatavat taidot.

Harrastukset

Harrastuksia ei pitäisi sisällyttää ansioluetteloosi. Ellei niillä ole suoraa merkitystä haettavan työpaikan kannalta, niitä ei pidä sisällyttää. Liittyminen esimerkiksi jalkapallojoukkueeseen voi olla kiistanalainen asia, joten harkitse tarkkaan, onko sillä merkitystä vai ei. Sen lisäksi, että ne vieraannuttavat lukijan, ne voivat olla myös puolueellisia. Intohimo jalkapalloon ei välttämättä ole sopiva kiinnostuksen kohde sähköpotkulautoja valmistavassa yrityksessä, jolloin intohimosta kestävään kehitykseen on enemmän hyötyä ansioluettelossasi.

Mainonta

Aiheeseen liittyvät Virat